Onze werkwijze

Algemeen

Je bent van harte welkom bij ons in de shop om je ideëen voor te leggen. Wanneer mogelijk zullen we direct met je brainstormen door o.a. wat verschillende voorbeelden te laten zien. Daarnaast kun je thuis natuurlijk ook al wat voorbeelden hebben opgezocht, deze kun je dan meenemen en vervolgens denken onze tatoeëerders graag met je mee. En custom maatwerk is uiteraard ook mogelijk.

Crown tattoos

Gezondheid

Als je lijdt aan één van de onderstaande gezondheidsklachten raad de GGD je af om een tatoeage te laten aanbrengen.

  • Diabetes
  • Hemofilie
  • Chronische huidziekte
  • Contactallergie
  • Immuunstoornis
  • Hart- en vaatafwijkingen
  • Bij het gebruik van antistollingsmiddelen
  • Op plaatsen waar je plastische chirurgie of radiotherapie hebt ondergaan
  • Op plaatsen waar zich bulten, donkere moedervlekken, zwellingen of andere vormen van irritatie op je lichaam voordoen.

Toestemmingsformulier

Voordat de tatoeage wordt gezet, vragen wij je een toestemmingsformulier (een verklaring) in te vullen. In dit toestemmingsformulier staan o.a. een aantal vragen over je gezondheid. Het invullen van het toestemmingsformulier is voor je eigen veiligheid en wordt vertrouwelijk behandeld. Ben je onder de 16 jaar dan moet je wettige vertegenwoordiger het toestemmingsformulier tekenen en zich legitimeren.

De afspraak

Als je een tattoo uitgekozen hebt maken we een afspraak om hem te laten zetten. Wij adviseren je om goed uitgerust te zijn en voor de afspraak iets te eten. En het is verstandig om ruim voor je afspraak appelsap te drinken, daar wordt je bloed iets dikker van. Pas op met bloed verdunnende middelen zoals aspirine en andere pijnstillers. Als je medicijnen gebruikt, verzoeken wij je dit te bespreken met de tatoeëerder.

Het aanbrengen

Voordat de tatoeage wordt aangebracht, wordt de huid schoongemaakt en gedesinfecteerd. Zo nodig wordt ook de huid geschoren met een nieuw wegwerpmesje. 
Wij werken uitsluitend met nieuwe, gesteriliseerde naalden en door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) goedgekeurde tattoo inkt. De tatoeëerder draagt tijdens het tatoeëren nitril handschoenen. Alles gebeurt in het bijzijn van de klant, zodat de klant kan zien dat alles goed schoongemaakt en gedesinfecteerd is. 
Bij het aanbrengen van de tatoeage worden met kleine naalden inkt- en pigmentstoffen onder de huid aangebracht. Op deze manier blijft de afbeelding voor altijd zichtbaar op de huid. Als de tatoeage gezet is, wordt de getatoeëerde plek verzorgd en afgedekt.

Bepaalde pigmentkleuren kunnen allergische reacties veroorzaken. De tatoeage kan dan vervormen en zelfs verdwijnen (het pigment wordt als het ware opgegeten). Mensen kunnen ook een latexallergie (latex zit soms in de materialen waarmee wordt gewerkt) hebben. Op het toestemmingsformulier wordt gevraagd of men bekend is met mogelijke allergieën.